Massage/Gua Sha/Koppning

Massage

Massage behandlingar


Vid ditt besök går vi igenom dina problem/fokus områden och ev skadehistorik. Du får information gällande de olika behandlingsmetoderna och ofta blandar jag både Gua sha och koppning för bästa effekt. Även i den manuella lymfmassagen används på vissa ställen flyttbara koppar.


Gua sha - Skrap massage

En effektiv behandling form som ingår i den traditionella kinesiska medicinen. Det är en enkel men effektiv behandlingsmetod som har används i över tusen år. Det är en ofarlig ytbehandling av huden där man med hjälp av ett föremål dras över huden. Tekniken används för att behandla spänningar och smärta i muskler om orsakas av störningar i cirkulationen.

I Östasiatiska länder används Gua Sha som en del av " hemma behandlingarna". Modern forskning visar att Gua Sha producerar en antiinflammatorisk och immun skyddande effekt som kvarstår i dagar efter en enda behandling.

Vill ni veta mer om Gua sha , besök https://www.guasha.com/

Koppning

Syftet med koppning är att öka cirkulationen och därmed lindra värk. Koppning sägs " dra upp gammalt till ytan " och enligt det österländska synsättet bidra till djup bindvävsmassage som i sin tur bland annat leder till borttransportering av slaggprodukter och mjölksyra, förbättrad cirkulation, aktivering av immunsystemet, återhämtning av musklerna, stramare och vitalare hud, ökad rörlighet och muskelavslappning osv.

I behandlingen använder jag mig av plastkoppar , glaskoppor eller mjuka av silikon. Kopporna kan leda till märken som är helt ofarliga och påverkar det yttersta hudlagren. Om dessa tillkommer eller beror på patienten och huruvida cirkulationen är i området. Vid god cirkulation så blir det inga märken men där det är stagnerat så kan det bli blåaktiga märken. Kopporna kan användas i rörelse eller sitta kvar allt från någon till flera minuter.

Koppning har även en god effekt på lymfsystemet och celluliter.


   Manuell Lymfmassage


Lymfmassagen startar cirkulationen i kroppen så att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska effektivt kan transporteras ut ur kroppen. Massagen löser även upp blockeringar och fibroser.


Massagen är en manuell lymfdränering. Med tryckväxlande rörelser i lymfflödets riktning behandlas hud och bindväv. En mjuk, avslappnande och behaglig massage. För en del problemområden används även silikonkoppor samt värme i form av IR-madrass.

Djupandning hjälper lymfvätskan att röra sig och ökar flödet i lymfsystemet. Du kommer att instrueras i andning och egenmassage som hjälper lymfflödet ytterligare mellan regelbundna behandlingar. Efter behandlingen upplever många en lätthet i kroppen och kissar mer det närmaste dygnet efteråt.

En annan trevlig effekt vid regelbundna behandlingar och egenvård är att då överflödig vätska minskar så minskas ju även kroppens omfång. Det är viktigt att du hjälper kroppens rening genom att öka ditt vätskeintag både före och efter behandling. 


Bokning görs enklast via Bokadirekt.se