Ir Bastu

Välbefinnande i fokus

IR BASTU

Infraröd bastu betyder att basturummet eller infrarummet har paneler som ger direktverkande värme strålar med hjälp av infraröd strålning. Dessa är helt ofarliga.

Infrabastu är ett utmärkt komplement till din vanliga bastu. En IR-bastu är energisnål och behöver inte förvärmas, utan du kan sätta dig i infrarummet och slå på infran, så är det klart.

På bara några minuter har rummet värmts upp, till skillnad från en torrbastu som tar 20-30 minuter att få värmen upp till rätt temperatur. Det krävs en betydligt lägre temperatur i en infraröd bastu för att vara effektiv då värmen kommer från infrarött ljus.

INFRABASTUN ÄR ETT HÄLSOFRÄMJANDE BASTUBAD


Den komfortabla värmen en IR-bastu avger har goda effekter på stress och utmattning. En halvtimme i en infraröd bastu om dagen har visat sig ha långsiktiga positiva hälsoeffekter.

Värmen ifrån infravärmen värmer dig inifrån och det är detta som är så bra för kroppen. Infrabastun hjälper kroppens återhämtning efter träningspass och hjälper även vid muskel- och ledvärk tack vare att den infraröda strålningen går direkt in i kroppen och mjukar upp.

IR-strålning används i medicinska sammanhang och anses ha egenskaper som lindrar vid reumatism, muskelsmärtor och liknande besvär. IR-bastu ger även en ökad blodcirkulation i huden vilket är avgörande för en vacker hy. En inre glöd skapas då lagrade orenheter rensas ut på en djup nivå och ger en förbättrad spänst och elasticitet i huden.

Förbränn mer fett och kalorier!


Medan du njuter av en välförtjänt relax i en infraröd bastu så jobbar kroppen för fullt med att bränna kalorier. Mellan 400-600 kalorier förbränns under en enda 30-minuters session! Det motsvarar en löpningsrunda på ca en mil. Vissa kallar det för passiv träning, trots att du knappt rör dig alls.

Få en vackrare hud utan finnar och smutsfyllda porer!
Huden är kroppens främsta utrensningsorgan när du relaxar i en bastu. Efter bara ett par sessioner ser du skillnaden - en torrare, mjukare och jämnare hud.
De infraröda strålarna går djupt in och rensar effektivt porerna från smuts och tungmetaller. Det här är detox på en helt ny nivå! Infraröd bastu kan också vara till hjälp vid behandling av psoriasis och eksem.